Starsale Auctions kiest voor combinatie live en online veiling

dinsdag 17 augustus 2021

Op dinsdag 24 augustus zal de 22e editie van Starsale Auctions plaatsvinden in Tolbert. Via een live veiling in de HJC Manege, waarbij online meebieden mogelijk is, worden 57 zorgvuldig geselecteerde veulens aan de man gebracht. De collectie staat online en bevat interessante sportveulens uit vooraanstaande merrielijnen.

Voor de 22e editie van Starsale Auctions is de selectiecommissie er weer in geslaagd om een veelbelovende collectie samen te stellen. 38 spring- en 19 dressuurveulens gaan op dinsdag 24 augustus vanaf 19.00 uur geveild worden. De presentatie begint ’s middags om 16.00 uur.

Goede reputatie
In de loop der jaren heeft Starsale Auctions internationaal gezien een goede naam opgebouwd, wat mede te danken is aan geweldige referenties zoals Grand Prix-springpaarden als Cosun, Que Pasa 5, Graziano en Balboa HS. In de dressuurrichting presteerden Starsale-referenties als Wyatt Star en VDM What A Dancer al op het hoogste niveau. Ook binnen deze 2021-collectie zijn Grand Prix-genen voorhanden. Zo komt de interessante Mr.Blue-zoon Royal Blue-N bijvoorbeeld rechtstreeks uit de moeder van de Grand Prix-hengst Chin Quidam VDL (v.Chin Chin), dressuurveulen Remus (v.Toto’s Design US) is gefokt uit een halfzus van het internationale Grand Prix-dressuurpaard Zelle (v.Ferro), en Check Me Out W (v.Christian’s Chacco) komt uit een halfzus van de Grand Prix-hengst Click and Cash (v.Cash and Carry).

Sterke genen
Een heel stel moeders heeft zelf in de (internationale) sport gepresteerd en vooraanstaande families zoals de Sinaa-, Folia-, Dermie- en Hyazinthe-stammen zijn vertegenwoordigd. De springveulens stammen af van opvallende sport- en fokhengsten als Grand Slam VDL, All Star 5, Emerald van ’t Ruytershof, Tangelo van de Zuuthoeve, Chacco Blue II en de onlangs aan McLain Ward verkochte O’Neill van ’t Eigenlo. Bij de dressuurveulens zijn vaders als Hermès, die onder Dinja van Liere zal deelnemen aan het EK, de voor het WK in Verden geselecteerde Kjento en de dominant verervende Glock’s Toto Jr. enkele spraakmakende namen. Alle veulens zijn veterinair gekeurd en streng geselecteerd op basis van potentie, pedigree, exterieur en correctheid.

Registreren
De volledige collectie is nu te bekijken op www.starsaleauctions.com, waar ook online kaarten kunnen worden besteld voor de live veiling en/of geregistreerd kan worden om op 24 augustus op afstand online te kunnen meebieden.