Nieuwe kopers slaan hun slag op Starsale Auctions

zondag 2 september 2018

Nieuwe kopers slaan hun slag op Starsale Auctions

De goede veulencollectie van Starsale Auctions heeft een hoop nieuwe kopers opgeleverd. Geheel volgens de hooggespannen verwachtingen bleken de twee veulens van Johan Heins uit de bekende Van ’t Roosakker-familie de klapstukken, met prijzen van 53.000 en 35.000 euro. Niet minder dan 24 nieuwe kopers sloegen hun slag en haalden 33 interessante veulens naar hun stallen.

Veilingmeester Johan Wilmink bracht 73 veulens aan de man in het Fries Congrescentrum Drachten en zij brachten een gemiddelde prijs van 8.300 euro op. Voor een prijs van minimaal 10.000 euro gingen vijftien veulens over de spreekwoordelijke toonbank, en met name in de springrichting werden mooie prijzen behaald.

Veilingtoppers
De sfeervolle veiling kende meerdere hoogtepunten. Met een prijs van niet minder dan 53.000 euro spande het Diamant de Semilly-merrieveulen Notre Dame van ’t Roosakker de kroon. Net als haar volle broer, de voor 35.000 euro geveilde Nottingham van ’t Roosakker, werd zij door buitenlandse bieders aangeschaft. Ook voor de andere veulens bleek buitenlandse belangstelling, zo gaan veulens hun loopbaan voortzetten in landen als Duitsland, Zweden, Amerika en Groot-Brittanië. “We kijken met een positief gevoel terug op de veiling. Er hing een goede sfeer en het is heel mooi om te constateren dat zoveel nieuwe kopers de weg naar Starsale Auctions hebben weten te vinden. Vanaf het begin af aan organiseren we een veiling met eerlijke prijzen, en de markt bepaalt wat de veulens waard zijn. Natuurlijk hoop je als organisatie dat iedere fokker een topprijs voor zijn veulen krijgt maar dat is niet altijd de realiteit”, erkent voorzitter Evert Dolfijn. Het Cornet Obolensky-merrieveulen Nurosa van ’t Studutch bracht 17.000 euro in het laadje en op datzelfde bedrag viel de hamer voor het interessante hengstveulen Nightfly (v.Chacfly PS).

Aparte Just Wimphof
Bij de dressuurveulens zette het Just Wimphof-hengstveulen Nique keer op keer zijn beste beentje voor, en dat leverde voor het fokproduct van Joop van der Schaaf een goede prijs van 26.000 euro op. Dit interessante bewegingstalent is aangeschaft door een vooraanstaande Nederlandse hengstenhouder. “Een hoop veulens zijn door goede stallen en hengstenhouders aangeschaft en dat geeft goede hoop voor de toekomst. De zorgvuldig geselecteerde veulens hebben veel potentie voor sport en fokkerij, dus we hopen samen met de fokkers nog veel van hen te horen!”, besluit Dolfijn.

 

Tekst: Jenneke Smit

Fotocredits: Anniek de Wit