Toekomstbeloftes vrijdag onder de hamer bij Starsale Auctions

woensdag 29 augustus 2018

Toekomstbeloftes vrijdag onder de hamer bij Starsale Auctions

                                                                               PERSBERICHT
Aanstaande vrijdag 31 augustus is het zo ver. Dan komt de veelbesproken collectie van Starsale Auctions onder de hamer op het Fries Congrescentrum in Drachten. Eersteklas prestatiegenen zijn voorhanden in deze collectie, en een groot deel van de veulens is gerelateerd aan internationale sportpaarden. Een veiling waar kopers de toppers van de toekomst kunnen vastleggen.


De verwachtingen zijn hoog gespannen voor de biedduels die zich vrijdag gaan voltrekken in Drachten. In het voortraject blijkt er al veel animo voor de 51 spring- en 27 dressuurveulens die samen de collectie vormen van de 18e editie van deze Noordelijke veiling. Actuele en bewezen bloedlijnen zijn vertegenwoordigd in deze collectie en de veulens zijn streng geselecteerd op type, beweging, ontwikkeling en gezondheid.

Prestatiegenen
In de springrichting zijn twee Diamant de Semilly-veulens in het oog springend. Deze door Johan Heins gefokte volle broer en zus komen uit de exceptionele Van ’t Roosakker-stam en zijn aan een heel stel Grand Prix-springpaarden verwant. Ook een aanzienlijk deel van de andere springveulens komt uit moeders die zelf in de internationale sport gepresteerd hebben, moeders die al één of meerdere internationale springpaarden hebben gegeven of moeders die hoog zijn geëindigd op de NMK. Met interessante vaders als Glasgow van ’t Merelsnest (WEG Tryon), Halifax van het Kluizebos (WEG Tryon), Quickly de Kreisker, Balou du Rouet, Cornet Obolensky, Casallo Z en Chacfly PS zijn sterke springgenen vertegenwoordigd. “We volgen de sport op de voet en dat zorgt ervoor dat we veel veulens van goed presterende vaders in onze collectie hebben. Een veulen kopen blijft een hele investering, maar met het voorwerk dat onze veiling doet in combinatie met de bewezen bloedlijnen, is het geen grote gok”, stelt selectiecommissie voorzitter Minne Hovenga.

Extra bewegende veulens
In de dressuurrichting vallen vaders als Apache (WEG Tryon), Glock’s Zonik (WEG Tryon), Glock’s Dream Boy (WEG Tryon), Vitalis, Expression, Indian Rock, Ebony en Desperado op. En hoewel de pedigrees bij dressuurveulens iets minder doorslaggevend zijn dan bij de springveulens, want een dressuurveulen moet vooral in beweging en type overtuigen, komen binnen deze collectie ook sterke dressuurstammen naar voren. Zo komt er een volle zus van de opvallend presterende hengst Asgard’s Ibiza (v.Desperado), die onder Juliane Brunkhorst naar de zesde plaats liep op het WK voor jonge dressuurpaarden, in de veiling. Evenals veulens verwant aan internationale Grand Prix-paarden als Bolero (v.Johnson), Exquis Nadine (v.TCN Partout), Joeris (v.Ferro), Winston (v.Gribaldi), Universal (v.Flemmingh) en O’Partout Texel (v.TCN Partout). “Al een aantal jaren zit Starsale Auctions in de lift en dat is te danken aan de fokkers, die loyaal zijn aan onze veiling en werken aan continue verbetering van de fokkerij. En aan de kopers uit binnen- en buitenland, voor wie Starsale inmiddels garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat in combinatie met deze sterke collectie zorgt er voor dat we uitkijken naar de veiling!”, aldus voorzitter Evert Dolfijn.

Op vrijdag 31 augustus worden de veulens om 15.00 uur gepresenteerd op het Fries Congrescentrum te Drachten, waar om 18.00 uur de veiling van start gaat. Voor alle informatie over de veulens, voorwaarden en veiling zie www.starsaleauctions.com.