Starsale houdt koers met nieuwe gezichten

zaterdag 17 februari 2018

Starsale houdt koers met nieuwe gezichten

Zowel voor de selectiecommissie als het bestuur van Starsale Auctions zijn nieuwe mensen aangesteld om de veulenveiling, op dezelfde koers, voort te zetten. Zo zijn Marcel de Boer, Jeffrey Vincourt en Niels Mulder de nieuwkomers in het team dat verantwoordelijk is voor het samenstellen van de 2018-collectie. Een selectie waaraan weer volop gewerkt wordt.
 

 

Sjak Laarakkers en Jannes Klock hadden na de veiling in 2016 reeds aangegeven te willen stoppen met het selecteren van de veulens, maar hebben hun afscheid -mede vanwege het grote succes van de veiling- nog met één jaar uitgesteld. Door hun drukke werkzaamheden viel het steeds lastiger te combineren met de toenemende taken voor de Starsale-selectiecommissie.

Praktijkervaring
Met Marcel de Boer, Jeffrey Vincourt en Niels Mulder zijn opnieuw vakkundige paardenmensen aangesteld met veel ervaring in de praktijk. Internationaal springruiter, trainer en handelaar Marcel de Boer uit Dalfsen richt zich met zijn eigen stal op het opleiden, uitbrengen en verkopen van springpaarden en is daarmee zeer succesvol. Zo rijdt zijn stalruiter Lennard de Boer zich bijna wekelijks in de kijker. Ook Jeffrey Vincourt heeft, samen met zijn op internationaal niveau presterende vrouw Annemieke, een eigen trainingsstal. Vanuit Veeningen houden zij zich bezig met training, verkoop en fokkerij van dressuurpaarden. Als derde nieuwkomer maakt Niels Mulder uit Fluitenberg deel uit van de Starsale-selectiecommissie. Hij is als springruiter actief op nationaal niveau en heeft zich de laatste jaren meer en meer toegelegd op de fokkerij, onder meer door de handel in diepvriessperma. Afgelopen jaar was hij al als inzender betrokken bij de veulenveiling.

Zelfde formule
Naast deze drie, maken de bestaande leden Minne Hovenga, Koos Naber en Evert Dolfijn de selectiecommissie compleet. Laatstgenoemde is vanaf heden tevens -opnieuw- voorzitter van het bestuur van Starsale Auctions. Evert Dolfijn vervangt daarmee Ben Platzer, die net als Doede Santema is uitgetreden. Aan het bestuur is daarnaast Alice Klimstra-Talsma toegevoegd voor het secretariaat. “Een hoop veranderingen, maar de formule en de ambitie van de veiling zijn ongewijzigd gebleven. Als bestuur zijn we heel actief met het onderhouden van ons netwerk van kopers en verkopers, en we kijken vol goede moed vooruit naar de 18e editie van Starsale Auctions”, stelt Evert Dolfijn. “We zijn de uitgetreden bestuursleden en de afgetreden selectiecommissie-leden veel dank verschuldigd. Met Marcel, Jeffrey en Niels zijn we er van overtuigd hele waardige opvolgers te hebben gevonden voor de selectiecommissie en onze speerpunten in de zoektocht naar excellente veulens zijn ongewijzigd gebleven. We willen veulens selecteren met veel sport in de afstamming, aansprekende modellen, correct fundament en goede bewegingen.”

Aanmelden
Vanaf heden kunnen veulens worden aangemeld via het digitale aangifteformulier op www.starsaleauctions.com, per email via veulens@starsaleauctions.com of telefonisch bij Femke Palstra (0515-416175). Starsale Auctions organiseert dit jaar enkele selectiedagen waarvoor de fokkers kunnen worden uitgenodigd, daarnaast bezoekt de selectiecommissie een aantal fokkers thuis. De data en locaties van de selectiedagen worden op korte termijn gepubliceerd op de website.

 

Tekst: Jenneke Smit