Apache-zoon Jefferson voor € 45.000 in Duitse handen

vrijdag 29 augustus 2014

Met een ware topcollectie en zeer veel aansprekende veulens beloofde de Starsale Auctions dit jaar al een bijzondere veiling te worden. De veiling waar ruim 60 veulens onder de hamer kwamen, werd gehouden op vrijdag 29 augustus, traditiegetrouw in het Fries congrescentrum te Drachten. De absolute veilingtopper was de Apache-zoon Jefferson, voor het bedrag van maar liefst € 45.000 kwam deze in Duitse Handen.

Jefferson, de zoon van Apache uit de merrie Rianne (Houston x Glennridge) van fokker F. Nobach uit Opende werd door veilingmeester Johan Wilmink al aan het begin van de avond afgeslagen voor € 45.000 en daarmee werd het bedrag van de veulenveiling in Borculo al overboden. In de geschiedenis van de Starsale veulenveiling werd nog nooit eerder een veulen zo duur verkocht. Jefferson zal binnenkort zijn nieuwe stal betrekken, de nieuwe eigenaar is een stoeterij in Duitsland.

Het ena duurste veulen, eveneens dressuur gefokt, was Jackson HK. De zoon van Negro, uit de volle zus van de KWPN hengst Armani (v. United) en uit de moederlijn van Adelinde Cornelissen’s Parzival werd geveild voor € 30.000. Jackson HK, gefokt bij JH Koers te Hijken blijft in Nederland. Het duurste springveulen volgt als derde, Just Cornet RT (Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet) van fokker RT Tel uit Ee vertrekt voor € 23.000 naar Amerika.  

""
Foto: Jefferson (Apache x Houston) - © Roland Hitze / www.RolandHitze.nl