Het is bijna zover

donderdag 5 september 2013

Op vrijdag 6 september vindt alweer de dertiende editie van Starsale Auctions plaats in Drachten. De selectiecommissie bestaande uit voorzitter Sjak Laarakkers, Jannes Klock, Minne Hovenga en Evert Dolfijn is er dit jaar wederom in geslaagd een sterke collectie veulens te selecteren voor deze veiling.

Niet alleen binnen de drie Noordelijke provincies, maar dit jaar voor het eerst ook daarbuiten hebben de selecties plaatsgevonden. Alle inspanningen hebben geleid tot een waardevolle collectie veulens die voor zowel de sport, hengstenopfok als fokkerij interessant zijn. Zo komen er twee dochters van NMK-kampioenes onder de hamer, zijn zowel de jonge als bewezen hengsten goed vertegenwoordigd en behoren er echte blikvangers in zowel de dressuur- als springrichting tot de collectie. Twee springveulens eindigden in de top van de nationale veulenkeuring vorige maand. Alle veulens zijn tweemaal veterinair gekeurd en referenties uit het verleden bewijzen dat er bij Starsale Auctions zowel toekomstige topsportpaarden als gekeurde hengsten te vinden zijn. Er komen onder meer nakomelingen van Carambole, Kannan, Colman, Krack C, Etoulon, Cardento, Everdale, Jazz, Bubalu VDL, Charmeur, Zonik, Mylord Carthago en Numero Uno onder de hamer.

De veulens worden vrijdagmiddag vanaf 16.30 uur gepresenteerd in het Fries Congrescentrum in Drachten, om 19.30 uur start de veiling. Bekijk nu de volledige collectie veulens met video’s op de website www.starsaleauctions.com.