Chippendale-zoon Hotspot veilingtopper bij Starsale

maandag 10 september 2012

Chippendale-zoon Hotspot veilingtopper bij Starsale

Kwaliteitsvolle veulens, een goede sfeer en eerlijke prijzen. Dat is waar Star sale Auctions voor staat en wat de veiling afgelopen vrijdag weer heeft bewezen. Voor het extra bewegende hengstveulen Hotspot (v.Chippendale) werd de duurste prijs van €15.000 neergelegd en ook de eyecatcher Helenique (v.Apache) overschreed ruimschoots de €10.000-grens. Gemiddeld leverden de veulens €4.833 op en kopers uit Ierland en Amerika hebben hun stallen verrijkt met Starsale-veulens.

Op het Fries Congrescentrum in Drachten kwamen 59 veulens onder de hamer van Johan Wilmink. Veilingtopper Hotspot blijft in Nederlandse handen, terwijl Helenique (v.Apache) naar Amerika zal gaan vertrekken. In deze tijd van recessie blijkt de Starsale-veiling een cruciale rol te spelen in de afzet van kwaliteitsvolle veulens. In totaal leverden zij een omzet op van ruim €280.000.

Voor de hengstveulens lag de gemiddelde prijs net iets hoger dan voor de dressuurveulens, en het was opvallend dat de dressuurveulens het meeste geld in het laadje wisten te brengen. Het duurste springveulen was de genetisch interessante Hanna VDL (v.Cardento) die uit de stam van de hengst Zélote VDL afkomstig is. Zij veranderde voor €9.750 van eigenaar en blijft ook in Nederland. De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagde editie van Starsale Auctions en hoopt nog veel te gaan horen van de 2012-collectie.