Geslaagde Starsale veiling!

zaterdag 29 augustus 2015

Geslaagde Starsale veiling!

Starsale is Topsale

De vorig jaar ingezette stijgende lijn heeft Starsale Auctions op haar 15e editie glansrijk kunnen voortzetten. Met een hoge gemiddelde prijs van €7.378 werd wederom beter resultaat geboekt dan vorig jaar en ook het hoge bezoekersaantal waaronder vele nieuwe kopers droeg bij aan dit succes. De extra bewegende Karamel’s Toto Texel (v.Glock’s Toto Jr.) is voor de topprijs van €18.500 naar Denemarken verkocht.

De collectie omvatte 66  dressuur- en springveulens van goede komaf, die daarmee voor zowel sport als fokkerij veelbelovend zijn. Dertien veulens kwamen onder de hamer van Johan Wilmink met een prijs van €10.000 of meer, waarvan dressuurveulen Karamel’s Toto Texel (Glock’s Toto Jr. x Charmeur) van Wim van der Linde de hoogste prijs opbracht. Voor €18.500 vertrekt dit veelbelovende bewegingstalent naar Denemarken. Ook voor springveulens, waaruit de collectie voor twee-derde bestaat, werden goede prijzen betaald. Het genetisch interessante merrieveulen Klarenchidé DN (Zapatero VDL x Contender) van fokker Derk Noordhuis vertrekt voor €17.500 naar Amerika. Andere topprijzen werden neergelegd voor de bloedgemaakte Kinook (Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet) die voor €16.000 is verkocht, het veelbelovende Ferguson-hengstveulen Keepintouch Embe (mv.Krack C) met een prijs van €15.500 en krachtpatser Kukalu I (Bubalu VDL x Cancara) die €15.000 opbracht.

Daarmee beschikte deze collectie over een brede top zonder extreme uitschieters, wat de goede gemiddelde prijs van bijna €7.400 extra kracht bij zet. Met zo’n 2.000 bezoekers uit binnen- en buitenland was er veel belangstelling en een goede sfeer op de veiling in het Fries Congrescentrum Drachten. Ook via de livestream werd de veiling vanuit binnen- en buitenland gevolgd. “We zijn als bestuur zeer tevreden over deze editie. Vorig jaar hadden we een record brekende veiling en dat heeft ons samen met de selectiecommissie extra gemotiveerd dit jaar weer ijzersterk voor de dag te komen. Gezien de goede internationale belangstelling, geweldige sfeer en prijzen zijn we daar in geslaagd! Ook is het heel positief dat we vele nieuwe kopers hebben kunnen verwelkomen in Drachten. Tel daar de goede, eerlijke prijzen voor de fokkers bij op en dat maakt Starsale Auctions er in geslaagd op goede wijze kopers en verkopers bij elkaar te brengen!”, aldus voorzitter Ben Platzer. Als openingsstuk werd een prachtig schilderij naar keuze van kunstenares Corry van Hoorn geveild. Voor een mooie prijs van €1.700 kwam dit in handen van de heren Havinga van Havinga’s Onroerend Goed uit Briltil. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting ALS.