Starsale's got talent

donderdag 1 september 2011

Vrijdag 2 september 2011 is het FCD aan de Oprijlaan 3 in Drachten opnieuw het decor van de Starsale Veulenveiling. Starsale veulenveiling onderscheidt zich in kwaliteit en gezondheid, zo ook deze 11e editie.
Om 16.30 uur worden de 58 excellente veulens van veilingcollectie 2011 getoond aan het publiek. Na een pauze, waarin de stallen geopend zijn en de veulens in de box bezichtigd kunnen worden, start Johan Wilmink de veiling om 19.30 uur.
Er is veel nationale en internationale belangstelling voor de topveulens, waaronder vele Noordelijke kampioenen. Tien veulens naar de NMK waaronder twee in de kopgroep en enkele topveulens boven in hun rubriek. Zeer veel sport in zowel de moeder- als vaderlijn van de veilingveulens 2011 is opvallend.
De collectie van 2011 kenmerkt zich door veulens van internationaal presterende hengsten en veelbelovende jonge hengsten die met hun eerst jaargang(en) al veel furore maken.
Alle veulens zijn, voordat ze op 2 september worden geveild, tweemaal door een erkend paardenarts gekeurd. Met deze controles willen wij duidelijk ook de kwaliteit op het gebied van de gezondheid waarborgen.
De interessante collectie Starsale veulens bestaat ook dit jaar uit veulens afkomstig van de gerenommeerde en vooral ook noordelijke bewezen fok- en sportstammen. De merrieveulens kunnen u een hele goede en gedegen basis bieden voor de fokkerij, de hengstveulens zijn van dusdanige kwaliteit dat ze, naast gebruik voor de sport, wellicht interessant genoeg zijn voor de hengstenopfok.