Ree?le prijzen tijdens Starsale Horses Sporthorses

dinsdag 16 augustus 2011

Sleen - Reële prijzen tijdens eerste editie Starsale Auctions Sporthorses in Sleen 

Een afgeladen Manege ’t Zuidenveld in Sleen stond zaterdag 13 augustus 2011 garant voor een sfeervolle, op- en top georganiseerde eerste editie van Starsale Horses Sporthorses in Sleen. Een 22-tal kwaliteitsvolle jonge rijpaarden, rechtsreeks afkomstig uit de stallen van de Noordelijke fokker en gedurende een aantal weken getraind en (aan)gereden door het ervaren team van de EPTM (KWPN) in Sleen, kwamen onder de hamer van veilingmeester Johan Wilmink. 
 
Hoewel de belangstelling enorm was, verliep het bieden soms stroef en wisselden de paarden voor reële prijzen van eigenaar. Veilingtoppers waren Delphi N (Up to Date x Investment) en Doman B (Cardento x Indoctro), die voor respectievelijk € 9750,- en € 14.500,- van eigenaar wisselden.
 
Met een totaalopbrengst van € 124.300,- en een gemiddelde prijs van € 5650,- kijkt Starsale Auctions Sporthorses relatief tevreden terug op de eerste editie van haar rijpaardveiling. “Gezien de huidige tijd is het wellicht gewaagd geweest en natuurlijk hadden we gehoopt op meer: de markt liegt echter niet.” aldus voorzitter Dolfijn van Starsale Auctions.
 
Vrijdag 2 september a.s. is de elfde editie van de Starsale veulenveiling in het Fries Congrescentrum in Drachten. Veulencollectie 2011 en meer informatie op deze site onder veulens