StarSale Auctions Sporthorses: inschrijving en selectie

woensdag 13 april 2011

Selectie en inschrijving:
Een door de StarSale aangewezen selectiecommissie is aangesteld paarden te selecteren voor StarSale Auctions Sporthorses op 13 augustus 2011 in Sleen. Inschrijving voor selectie is mogelijk d.m.v. het daarvoor bestemde inschrijvingsformulier.
De selectiecommissie is ten alle tijde bevoegd een inschrijving zonder opgave van redenen niet in behandeling te nemen, dan wel paarden en/of verkopers te weigeren.

 

Selectiecommissieleden:

Evert Dolfijn, Marum (voorzitter)
Arjen Vos, Dwingeloo
Wiebe Yde van de Lageweg, Bears
Hein Peeters, Diever
Koos Naber, Holsloot (trainingsleider)

 
Selectiedata:
Selecties vinden plaats in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.
  • 31 mei: VDL Stud Bears
  • 7 juni: Stal Vos, Dwingeloo
  • 14 juni: HJC Manege Tolbert
 
Vrijbewegen/ vrijspringen:
Selectie vindt plaats op basis van vrijbewegen en/ of vrijspringen op de selectiedag. Voor gereden paarden bestaat de mogelijkheid tot selectie op basis van een presentatie onder het zadel van de eigen ruiter.
 
Trainingsperiode:
Geselecteerde paarden worden gedurende 3- danwel 6 weken getraind op het station in Sleen. Voor 3-jarigen bestaat de trainingsperiode altijd uit 6 weken. De mogelijkheid tot een drieweekse training bestaat uitsluitend voor 4-, en 5-jarige gereden paarden, afhankelijk van het africhtingniveau hetgeen door de selectiecommissie te bepalen is.
 
Aanlevering trainingsstation:
Definitief geselecteerde paarden dienen, voor de zesweekse training, op 4 juli 2011 te worden afgeleverd op het trainingsstation in Sleen. Voor de drieweekse training dienen de paarden op 25 juli te worden aangeleverd.
 
Bij aankomst en vertrek van de paarden op het station zullen zij door een door de stichting aangewezen veterinair worden geïnspecteerd en zullen de bevindingen schriftelijk worden vastgelegd. Deze dienen door de verkoper te worden ondertekend. Tevens zullen correct ingevulde inentingsbewijzen in het paspoort met het registratiebewijs en de keuringsrapporten moeten worden overlegd. Indien hieraan niet wordt voldaan, zullen de paarden worden geweigerd en is terugvordering van de financiële bijdragen van de verkoper niet meer mogelijk.
 
Trainingsleider
De heer Koos Naber is door de stichting aangesteld als trainingsleider op het trainingscentrum in Sleen. Tussentijdse evaluaties van de training en vorderingen, door StarSale Auctions, de selectiecommissie en de trainingsleider vinden wekelijks plaats op vrijdag. Op basis hiervan is de selectiecommissie ten alle tijde bevoegd een geregistreerde te adviseren zijn of haar paard, vroegtijdig het trainingscentrum te laten verlaten. Deelname aan de veiling is daarmee uitgesloten.
 
Financieel:
De kosten voor de training en verblijf op het trainingsstation in Sleen bedragen € 1100,- euro per paard voor de zesweekse en € 750,- voor de drieweekse training, welke door StarSale Auctions doorberekend zal worden aan geregistreerde van het paard. Hierbij zijn de minimum inschrijfkosten voor de veiling inbegrepen. Geregistreerde tekent hiervoor, bij aanlevering op het station, een machtiging. In geval een geselecteerd paard het trainingscentrum vroegtijdig verlaat vindt een verrekening (in hele weken) van de trainingskosten plaats.