Cosun kampioen springhengsten Den Bosch

maandag 8 februari 2010

Den Bosch - Afgelopen week zijn maar liefst vier hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Deze hengsten werden alle geveild tijdens Starsale 2007. Maar liefst twee hengsten drongen door tot de kampioenskeuring op zaterdag. Uiteindelijk werd Cosun kampioen van de springhengsten en eindigde Calypso P als derde in deze rubriek.

Hieronder een korte samenvatting per hengst.

Cosun (Up to Date uit Umosa keur v.Cavalier)

Fokker: A.J. Roosjen uit Gasselte

Eigenaar: fokker & R. Tewis uit Westdorp

“Deze hengst heeft alle eigenschappen die we willen zien bij een vaderpaard”, waren de veelzeggende woorden van juryvoorzitter Arie Hamoen, nadat Cosun tot kampioen van de KWPN hengstenkeuring was verkozen! Met zijn grootramige en atletische model, zeer sterke galoppade en fenomenale machtsvertoon op de sprong was hij de eyecatcher van de jaargang!

 

 

 

 

Calypso P. (Vingino uit Uforia ster v.Iroko)

Fokker: E. Poelman uit Opende

Eigenaar: Familie Smits uit Maasbommel

Met zijn atletische model, zeer goede galoppade en extra springkwaliteiten verdiende deze Calypso P een fantastische derde plek in de kampioenskeuring in Den Bosch. De commissie roemde hem onder meer vanwege zijn geweldige springtechniek, reflexen en vermogen.

 

 

 

 

Crocket W (Indoctro uit Jakretia ster v.Nimmerdor)

Fokker G. Wierts uit Emmen

Eigenaar: E. Schep uit Tull en ’t Waal

Deze goed gemodelleerde hengst scoorde met zijn fijne galoppade en grote springkwaliteiten. De halfbroer van het Grand Prix-springpaard Miss Independent (v.Kingston) van Laura Kraut springt goed naar boven en toont veel vermogen.

 

 

 

 

Celestinus O.A. (Quaprice Z uit Monica ster v.Lavall II)

Fokker: O. Anema uit Wijckel

Eigenaar: E. Schep uit Tull en ’t Waal

Net als in de eerste bezichtiging sprong de fraai gemodelleerde Celestinus O.A. in Den Bosch met goede reflexen en een goede techniek. De goed galopperende Quaprice Z-zoon lijkt daarnaast ook over ruim voldoende vermogen te beschikken.

Nieuws over COSUN