Jannes Klock in de selectiecommissie van Star Sale

maandag 16 februari 2009

Het bestuur van de Star Sale veulenveiling heeft voor de veulenselectie Jannes Klock benoemd in de selectiecommissie. Deze commissie is nu als volgt samengesteld: Arjen Vos, Hennie Boersma en Jannes Klock. Henk Dirksen had na de veiling van 2008 aangegeven te willen stoppen met de selectie, omdat zijn baan slecht te combineren was met het werk voor de selectiecommissie.

Jannes Klock, woonachtig in Hattem, is paardenhandelaar, hengstenopfokker en fokker. Tijdens de laatste hengstenkeuring in Den Bosch werd een hengst (Indoctro x Lux) van hem aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en een afstammeling van Sam R werd aangewezen voor de 2de bezichtiging.

Klock scout zijn paarden zeer zorgvuldig en deskundig. Enkele bekende springpaarden die hij gekocht heeft zijn bijv. : Rosinus (v. Lancelot), die onder de Engelsman Geoff Billington nu op het hoogste niveau presteert. Een ander voorbeeld is Ultrafox (v. Ginus) die met Hester Klompmaker al enkele jaren achter elkaar een uitnodiging heeft ontvangen voor het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken.

Het bestuur is er van overtuigd dat Jannes Klock een uitstekende opvolger is van Henk Dirksen in de selectiecommissie, we wensen hem veel succes toe!