Star Sale 2008 prima verloop

zaterdag 6 september 2008

De Star Sale veulenveiling 2008 in het Fries Congrescentrum te Drachtn is een prima editie geworden met een sterke kopgroep en een goed gemiddelde opbrengst.

In een sfeervolle ambiance werden 53 veulens geveild. De gemiddelde opbrengst was ? 7.311 euro. Zeven veulens gingen voor ? 10.000 en meer van de hand en maar liefst vier van deze zeven veulens brachten ? 20.000 en meer euro?s in het laatje, de echte topper zelfs ? 30.000 euro.

Duurste veulen werd een schimmelmerrie van Berlin x Nimmerdor x Landgraf I van fokker W. van Nispen uit Harkstede, die bijzonder overtuigde met haar prachtige galop. Moeder Roxynula N is een volle zus van de hengst No Limit. Drie veulens brachten de mooie bedragen van 23.000, 22.000 en 20.000 euro op. Het betreft respectievelijk een bruin hengstveulen van Jazz x Flemmingh x Ulster die geweldig draafde, een bruin hengstveulen van Uptown x Flemmingh x Damiro met een fraai model en prima bewegingen en een imponerend vos hengstveulen van Vivaldi x Farrington x Ulster die ??n van de acht provinciale kampioenen van Vivaldi vertegenwoordigde dit jaar en uit een zeer predicaatrijke merriestam komt.

Beginnen maar
Het begin van een spannende veilingavond

Tribune
Voorbrengen voor de goed gevulde tribune

veilingmeester
Uiteraard weer onder leiding van onze veilingmeester!

Camera
Camera?s draaien!

techniek
De techniek houdt de stand bij

pauze1
Een vrolijke noot in de pauze...

snoep
...en flink wat snoeperij

gezellig
Gezellige drukte

gespannen
Gespannen wachten op het vervolg

zanzibar
De in 2004 tijdens de Star Sale verkochte Zanzibar, nu goedgekeurde hengst

kwaliteit
Veel kwaliteit in de baan

geboden
9.000 voor die meneer

veilingtopper
De veilingtopper van dit jaar: Doxynula N, goed voor ? 30.000,-

Groninger koek
En een Echte Groninger Koek voor elke nieuwe eigenaar