Star Sale veulenveiling Noord Nederland

zondag 24 augustus 2008

Van de Star Sale collectie 2008 waren via de centrale keuringen, twaalf veulens geselecteerd voor de nationale veulenkeuring tijdens de KWPN paardendagen in Ermelo.

Alle deelnemende veulens hebben bovengemiddeld gepresteerd in hun rubrieken. Vier veulens zijn aangewezen voor de kopgroep en wisten dus door te dringen tot de finales. Van de dressuurveulens kwam op de vijfde plaats in een zwaar bezette finale, het hengstveulen Downtown ( Uptown x Flemmingh ) van de fam. Akkerman uit Winsum Gr. Veilingnummer 34. Op de achtste plaats kwam de kampioen van Drenthe, Deejay, de zoon van Vivaldi x Farrington van mevr. J.A. Elzinga-Sloot uit Benneveld. Veilingnummer 15.

In de finale van de springveulens was er een vijfde plaats voor Dynamyth D, een zoon van Corland x Goodtimes, van mevr. C. Dijkstra-Lyklama ? Nijholt uit Oranjewoud. Veilingnummer 47.

De kampioen van de jonge veulenkeuring in Tolbert, Duccio, hengstveulen van Van Gogh x Wagenaar en gefokt door N. Roos uit Delfstrahuizen kwam op de achtste plaats. Veilingnummer 24.

Aan alle fokkers van de Ermelo veulens onze gelukwensen voor het behaalde resultaat.