Topper Star Sale voor ? 37.000 naar Denemarken

maandag 10 september 2007

DRACHTEN ? De zevende editie van Star Sale in Drachten, de elite veulenveiling in de drie noordelijke provincies sloeg alle records. De succesformule, kwaliteitsveulens en kopers dicht op de ring, werpt zijn vruchten af. Niet enkel het aantal bezoekers stijgt, ook de buitenlandse belangstelling en vooral de prijzen groeien. Met een gemiddelde prijs van ? 9765,00 voor de merrieveulens en ? 7685,00 voor de hengstveulens kwam Star Sale dit jaar op een recordbedrag van ? 455.150,00. ,,Fokkers uit het Noorden hoeven niet naar andere veilingen. Op Star Sale worden prijzen betaald waar we jaren geleden nauwelijks van durfden dromen ,?? aldus bestuurslid Joop Luimstra.

De topper van de veiling was het merrieveulen Ciana?s Fr?derique KN ( Vivaldi x Jetset D) van fokker M. A. G. van der Knaap uit Nieuw Roden. De nationaal kampioen verhuisde voor het recordbedrag van ? 37.000 naar Blue Hors, een dressuurstal in Denemarken. Voor de reserve kampioen bij de dressuurveulens in Tolbert, de donkerbruine Calafia (Sandreo x Kennedy) van fokker L. Hulshof uit Stadskanaal viel de hamer op ? 18.000. De Douglasdochter Classica van VDL Stud Beers gaat voor ? 12.000 euro naar Amerika. Celabitha (Corland x Goodtimes) van H. Dijkstra uit Broeksterwoude, Carina (Veron x Burggraaf) van B. Wentink uit Oenstjerk en Chiki ( Chin Chin x Lupicor brachten ? 11.000 op. Chiki verhuist ook naar Amerika. Van de 24 merrieveulens gaan 7 naar het buitenland.

Bij de hengstveulens was Cosum (Up to Date x Cavalier) van fokker A.J. Roosjen uit Gasselte met ? 25.500 koploper. De kampioen van Exloo bij de springgerichte veulens verhuist naar het Duitse Gronau evenals Charmeur (Indoradao x Indoctro) uit de bekende fokstal van de familie Hiemstra uit Dronrijp. Voor de zwartbruine werd ? 17.500 betaald. Chico ( Uphill x Flemmingh) van Akkerman uit Winsum gaat voor ? 12.500 naar Heerjansdam en Casanova R ( Indoctro x Emilion) van VDL Beers en Theo Groen Luttelgeest gaat voor ? 12.000 naar Dreumel. Coer de Ch?ri (Verdi x Indoctro) van fokker Hartlief uit Peize heeft voor ? 11.000 een nieuwe stal in Ommen. Van de 30 aangeboden hengstveulens verhuizen er vijf naar het buitenland.