Selectie mogelijk tijdens provinciale veulenkeuringen

woensdag 2 mei 2007

Selectie voor Star Sale veulenveiling mogelijk tijdens provinciale veulenkeuringen in Groningen en Friesland.

Op vrijdag 7 september 2007 wordt de zevende editie van Star Sale veulenveiling in Drachten gehouden.

Op nadrukkelijk verzoek van de regio?s Groningen en Friesland zal Star Sale veulenveiling dit jaar als proef, rijpaardveulens selecteren tijdens de provinciale veulenkeuringen in Onnen op vrijdag 29 juni en in Harich op zaterdag 30 juni a.s.

Deze selectie wordt uitgevoerd door de selectiecommissie van Star Sale, die bestaat uit Arjen Vos, Matty Marissink en Henk Dirksen.

De veulens worden hiervoor individueel in een afzonderlijke keuringsbaan beoordeeld.

De inzenders dienen zich wel te realiseren dat bij de selectie voor een veiling niet alleen wordt gelet op exterieur en beweging, maar dat ook de afstamming van de veulens en de commerci?le geschiktheid een belangrijke rol spelen.

De selectiemogelijkheid tijdens een keuringsdag is aantrekkelijk voor de fokkers, omdat ze op deze manier hun merrie en veulen maar ??n keer hoeven voor te bereiden.

Als u op deze dagen veulens wilt voorstellen aan de selectiecommissie van Star Sale, dan verzoeken wij u om deze veulens vooraf aan te melden bij Star Sale. Dat kan tot 15 juni a.s.!

Zie het inschrijfformulier in ?In de Strengen ? nummer 9.

Overigens blijft ook de mogelijkheid bestaan om van de openbare selectiedagen gebruik te maken in de drie Noordelijke provincies.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van Star Sale, tel.: 0594-504619 of op de website : www.starsaleveulenveiling.nl