Zesde Star Sale veulenveiling overtreft alle vorige edities.

zaterdag 2 september 2006

Het bestuur van Star Sale had kosten noch moeite gespaard om de grote hal van het Friescongrescentrum te Drachten in te richten tot een sfeervolle en gezellige verkoopring.

De publieke belangstelling voor de veiling was enorm, een kleine 2000 bezoekers bezetten de tribunes.

Onder leiding van de enthousiaste veilingmeester Johan Wilmink, kochten kopers uit alle windstreken van ons land de 49 geselecteerde KWPN rijpaardveulens voor een totaal bedrag van ? 319.627,=. Hiermee kwam het gemiddeld bedrag van de veulens op ? 6.523,=. Het gemiddelde verkoopbedrag is ten opzichte van 2005 met ? 1.155,= per veulen gestegen!! De hengstveulens brachten gemiddeld ? 6.400 op. De merrieveulens wisselden voor het gemiddelde bedrag van ? 6.675 van eigenaar.

De excellente Indoctro-zoon Bellini O.A. van O. Anema uit Wijckel bracht het recordbedrag van ? 18.000 op.

De Nationaal reserve kampioen dressuur Bandora V, een dochter van Citango, gefokt door E. Veenstra uit Nuis, werd afgeslagen op ? 14.000 en was daarmee het duurste dressuurveulen.

Negen veulens werden verkocht voor meer dan ? 9.000.

Het is met name de kwaliteit van de rijpaardveulens uit het Noorden waar de belangstelling naar uit gaat, dit levert immers de basis voor succes.

Steeds meer fokkers in Noord Nederland bieden hun beste veulens aan voor ?hun eigen ? veiling, omdat ze het vertrouwen hebben dat Star Sale de optimale voorwaarden weet te scheppen om hun veulen te promoten en te verkopen.

Bekijk hier de foto-impressie!