Nette prijzen tijdens vijfde editie Star Sale

zondag 11 september 2005

Op vrijdag 10 september 2005 vond de vijfde editie van de KWPN veulenveiling ?Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland? plaats. Circa 2.000 toeschouwers waren naar het mooie Fries Congrescentrum Drachten gekomen en zagen daar 46 kwaliteitsvolle veulens van eigenaar veranderen.

In het tweede gedeelte na de pauze betrad het mooie bruine merrieveulen Avalanche R. (Chin Chin x Emilion) de baan. Dit door de VDL Stud te Bears zeer interessant gefokte en uit een predikaatrijke ? en goed presterende stam komende merrieveulen werd verkocht voor het bedrag van ? 12.000,00.

Avalanche R. werd direct gevolgd door de zeer fijn bewegende Alette O.A., een dochter van de preferente hengst Flemmingh. De veilingmeester sloeg Aletto O.A., gefokt door de heer Anema te Wijckel, af op op ? 13.000,00. En daarmee werd zij meteen het duurst verkochte merrieveulen op de veiling.

Het duurste hengstveulen werd de schitterde Adonis (Air Jordan Z x Indoctro), gefokt door de familie P. en Y. de Vries uit Harlingen. Adonis werd voor het mooie bedrag van ? 13.500,00 afgeslagen.

?Wij zijn tevreden met het verloop van de veiling. Ondanks de in het begin misschien wat langzame start liggen de gemiddelde prijzen van de veulens iets hoger dan vorig jaar. Dankzij de inbreng van goede kwaliteitsveulens van de noordelijke fokkers, kunnen we terugkijken op een succesvolle vijfde editie van de veiling?, aldus de voorzitter Evert Dolfijn.

De gemiddelde prijs voor de rijpaard veulens lag op ? 5.368,00. Het gemiddelde bedrag voor de merrieveulens kwam uit op ? 5.843,00 en voor de hengstveulens was dit ? 4.933,00.

In opdracht van de noordelijke fokkers wordt Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland jaarlijks georganiseerd. Ook dit jaar werd in het voortraject al de steun van deze fokkers duidelijk merkbaar door het grote aantal aanmeldingen voor de voorselecties. De goede afloop van Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland 2005 is te danken aan de steun van de fokkers, de medewerk(st)ers, het publiek en natuurlijk de kopers.