Succesvolle vierde editie van Star Sale

maandag 6 september 2004

Star Sale krijgt internationale allure; duurste veulen Zebalia SHB verhuist naar Amerika

Op vrijdag 3 september 2004 vond de vierde editie van de KWPN veulenveiling ?Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland? plaats. Vele toeschouwers waren naar het mooie Fries Congrescentrum Drachten gekomen en zagen daar 46 kwaliteitsvolle veulens van eigenaar veranderen.

De stemming zat er heel snel in, want catalogusnummer 3, het fraai gemodelleerde hengstveulen Zorro W gefokt door W.A. van Weperen uit Nietap, werd door de veilingmeester Jaap Werners afgeslagen voor ? 11.500,00. Bij het binnentreden van het 6de veulen, de rassige en zeer kwaliteitsvolle Zebalia SHB (Flemmingh x Nimmerdor), hield het publiek de adem in. Zebalia danste door de ring en werd uiteindelijk afgeslagen voor het bedrag van ? 15.500,00 afgeslagen. De door Minne en Nienke Hovenga uit Jelsum gefokte Zebalia SHB zal in de nabije toekomst naar de stallen van de heer Van der Ploeg (Michigan, Amerika) verhuizen.

Het duurste hengstveulen werd de schitterde Zindicator (Krack C x Vindicator), gefokt door familie Van Essen uit Marssum. Zindicator werd voor het mooie bedrag ? 13.500,00 afgeslagen. Na Zindicator kwam de interessant gefokte Zizonica O.A. (Chin Chin x Lavall II) van de heer O.Anema uit Wijckel binnen. Zij werd verkocht voor het bedrag van ? 15.000,00.

?Wij zijn zeer tevreden met het verloop van de veiling.De gemiddelde prijs voor de veulens ligt hoger dan vorig jaar. Zeven veulens zijn voor het bedrag van
? 10.000,00 of meer afgeslagen. Daarbij merken wij dat wij internationaal gezien ook steeds meer belangstelling krijgen. Er zijn veulens verkocht naar Amerika, Engeland en Denemarken. Dankzij de inbreng van echte goede kwaliteitsveulens van de noordelijke fokkers, kunnen we terugkijken op een succesvolle vierde editie van de veiling?, aldus voorzitter Gerard van Burgsteden.

De gemiddelde prijs voor de rijpaard veulens lag op ? 5.127,00. Het gemiddelde bedrag voor de merrieveulens kwam uit op ? 4.717,00 en voor de hengstveulens was dit ? 5.660,00.

In opdracht van de noordelijke fokkers wordt Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland jaarlijks georganiseerd. Ook dit jaar werd in het voortraject de steun van deze fokkers duidelijk merkbaar door het grote aantal aanmeldingen voor de voorselecties. Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland 2004 is wederom een succes geworden door de steun van de fokkers, de medewerk(st)ers, het publiek en natuurlijk de kopers.