Nette prijzen van Star Sale veulens

zondag 7 september 2003

ZEVENHUIZEN - De derde editie van Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland is zeer succesvol verlopen. Ongeveer 1400 mensen kwamen naar Drachten om getuige te zijn van een veulenveiling met goede kwaliteitsveulens die zonder poespas voor eerlijke prijzen verkocht werden.

Het duurste veulen Wirobantos werd door de veilingmeester Jaap Werners afgeslagen op ? 13.000. Deze zoon van Sheraton gaat naar de stal van Resim Dressage. De heer E. Kuyer uit Dwingeloo fokte Wirobantos uit Zirobanta een keur, preferent, prestatie en sportmerrie die zelf ZZ sprong.

Het op ??n na duurste hengstveulen was Wild Mexican. De royaal ontwikkelde nakomeling van Gribaldi uit de Briolita stam werd verkocht voor ? 10.500 aan de heer J. Brouwer uit Zevenhuizen. Als fokker staan de heer J.P.Sinnige en mevrouw E.C. Idsardi-Sinnige uit Suw?ld te boek.

Daarna volgde de Placido zoon Windsor W voor een bedrag van ? 9.500. Deze fraaie bruine hengst uit een Nimmerdor moeder is gefokt door de heer G.Wierts uit Emmen, verhuist naar de H.B.C.stal te Zwolle.

Twee merrieveulens werden afgeslagen voor een bedrag van ? 6.000 wat tevens het hoogste bedrag voor de merrieveulens was. Dit waren Wodea een dochter van de keurhengst Emillion uit de keurmerrie Prodea v Corland gefokt door de heer B.Agema Noordhorn en Walinde een dochter van de keurhengst Indoctro uit een stermerrie van Goodtimes en gefokt door de heer J.F.Abbring te Onnen. Daarna volgde het in juli geboren merrieveulen Wysinaa v Ahorn uit de befaamde merrielijn van Sina voor een bedrag van ? 5.250.

Twee tuigpaardveulens werden beide verkocht voor elk ? 1.600. Deze veulens waren gefokt door de heer J.J. Ubels uit De Punt en hadden als vader Patijn en zijn afkomstig uit de Inkie lijn.

In totaal kwamen er 44 van de 48 veulens in de veiling. De gemiddelde prijs van een rijpaardhengstveulen lag op ? 5158 en van de merrieveulens ? 4453.