Derde editie Star Sale veulenveiling Noord-Nederland

zaterdag 7 juni 2003

ZEVENHUIZEN - Op vrijdag 5 september 2003 vindt voor de derde keer Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland plaats. De locatie is wederom het Fries Paarden Centrum te Drachten. En ook dit jaar wordt ernaar gestreefd om maximaal 48 topveulens tijdens de veiling onder de hamer te brengen.

Tijdens speciale selectiedagen zullen alleen de beste en meest kwaliteitsvolle veulens worden uitgekozen voor deelname aan Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland. Deze moeilijke doch uitdagende taak ligt bij een tweetal deskundige selectiecommissies. De selectie-commissie voor de rijpaard veulens wordt gevormd door de heer J. Zandman, mevrouw R. van der Leeuw - de Jong, de heer J. Nieboer en mevrouw M. Kool - van Woudenbergh. En de selectiecommissie voor de tuigpaard veulens bestaat uit de de heer P. Oldenburger en de heer H. Boersma.

De selectiedagen zijn verspreid over de noordelijke provincies en beginnen maandag 14 juli 2003 in de provincie Friesland bij Manege Dekema te Gorredijk. Daarna volgen nog 5 andere selectiedagen, t.w. 15 juli (Overijssel, alleen tuigpaarden), 16 juli (Groningen), 21 juli (Drenthe), 25 juli (Drenthe) en als laatste 1 augustus in Tolbert. Deelname aan de voorselecties is alleen mogelijk voor KWPN veulens die gefokt zijn in Groningen, Friesland, Drenthe of Overijssel (laatste alleen voor tuigpaarden). Veulens aanmelden kan nog tot 1 juli 2003.

Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland 2003 begint 5 september om 17.00 uur met de presentatie van de Star Sale veulens 2003. Deze presentatie is in handen van de heer Gelok. Om 19.30 uur wordt de derde editie van Star Sale geopend door de veilingmeester, de heer Werners.

Meer informatie over Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland is te vinden op de website www.starsaleveulenveiling.nl of aan te vragen bij het secretariaat, telefoon 0594 - 63 29 75.