Eerste Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland een succes!

zaterdag 8 september 2001

ZEVENHUIZEN - Op vrijdag 7 september jl. vond de eerste excellente KWPN veulenveiling ’Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland’ plaats in het nieuwe Fries Paarden Centrum te Drachten. Ruim 1.500 toeschouwers waren er getuigen van dat 6 KWPN tuigpaard - en 41 rijpaardveulens van eigenaar veranderden. Het duurste hengstveulen (Ronaldo x Flemmingh) gefokt door de heer Collewijn uit Marum werd verkocht voor fl. 26.000,00.

De prijzen waren ronduit goed te noemen. De gemiddelde prijs voor een tuigpaardveulen kwam op een kleine fl. 4.000,00, terwijl dit voor de rijpaardveulens op fl. 12.430,00 lag. Voor de rijpaard merrieveulens was de gemiddelde prijs fl. 11.785,00 en voor de hengstveulens fl. 13.805,00.

Stichting Veulenveiling Noord-Nederland is zeer tevreden over het verloop de eerste Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland. ’Deze veiling wordt eigenlijk in opdracht van de noordelijke fokkers georganiseerd, er is namelijk een duidelijke vraag naar een afzetkanaal voor de betere KWPN veulens uit het Noorden. Dat we de steun van de noordelijke fokkers hebben gekregen, werd ons duidelijk door grote aantal aanmeldingen voor de voorselecties’. Nu kunnen we ook concluderen dat we de steun van het publiek en de kopers hebben gekregen. De laatste groep heeft natuurlijk alles te maken met de super kwaliteit van de te veilen veulens. Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland 2001 is absoluut een succes geworden. Dus op naar volgend jaar!’.