Selectie Star Sale veulens 2001 bekend

vrijdag 3 augustus 2001

ZEVENHUIZEN - De lijst van de te veilen veulens voor Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland is compleet. Na ruim drie voorselectiedagen hebben de selectiecommissies, ??n voor de rijpaardveulens en ??n voor de tuigpaardveulens, de definitieve lijst van te veilen veulens bekend gemaakt. Op 7 september 2001 zullen er in totaal 50 veulens (42 rijpaard- en 8 tuigpaardveulens) in het Fries Paarden Centrum te Drachten geveild worden.

KWALITEIT ALS CRITERIA
Tijdens de selectie heeft men gelet op exterieur en beweging. Daarnaast is er ook gelet op de afstamming bij de definitieve selectie. De uiteindelijk uitgekozen collectie kwaliteitsveulens vertegenwoordigt een aantal sterke merriestammen uit het Noorden, die o.a. de goedgekeurde hengsten Beaujolais, Bergerac, Ekstein, Faldo, Goodtimes en Placido voortbrachten. Het is duidelijk dat het om kwaliteit, want inmiddels bevinden zich exterieurtoppers en kampioenen van veulenkeuringen onder de deelnemende veulens. Daarnaast zijn er ook veulens verwant met internationale springpaarden, zoals Zadok, Jarville, Hascal, Lago en Mr. Blue.

STAR SALE VEULENVEILING NOORD-NEDERLAND
Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland zal vrijdag 7 september 2001 in het nieuwe Fries Paarden Centrum te Drachten plaatsvinden. ’s Middags om 15.30 uur stelt de heer Van Overbeek de veulens aan het publiek voor en ’s avonds om 19.30 uur begint de veiling.

WEBSITE
De Star Sale Veulens 2001 zijn vanaf medio augustus te bezichtigen op www.starsaleveulenveiling.nl.

STICHTING VEULENVEILING NOORD-NEDERLAND
Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland wordt op verzoek van de noordelijke fokkers georganiseerd. Begin dit jaar is de Stichting Veulenveiling Noord-Nederland opgericht. De stichting bestaat uit bestuursleden van de noordelijke regio’s (Friesland, Groningen en Drenthe) en een bestuurslid van de categorie Tuigpaarden Noord (Overijssel) en heeft als doelstelling een veiling te organiseren, waarbij alleen kwalitatief zeer goede KWPN rij- en tuigpaardveulens worden verkocht.