Noordelijke Regio's slaan handen ineen voor veulenveiling

woensdag 16 mei 2001

De KWPN-afdelingen Friesland, Groningen en Drenthe organiseren vrijdag 7 september een veulenveiling in het Fries Paarden Centrum in Drachten. In principe zullen er ongeveer 50 kwaliteitsveulens geveild worden.

Al geruime tijd speelden de noordelijke afdelingen met de gedachte om een gezamenlijke veulenveiling te organiseren. Onlangs is de eerste stap gezet en de Stichting Veulenveiling Noord-Nederland opgericht. De stichting bestaat uit bestuursleden van de noordelijke regio’s en een bestuurslid van de categorie Tuigpaarden Noord. De stichting wil een veiling organiseren waarbij alleen kwalitatief zeer goede KWPN rij- en tuigpaardveulens worden geveild. De veulens doorlopen een strenge selectie en mogen uitsluitend uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe afkomstig zijn.

Als lokatie voor de veiling is het nieuwe Fries Paarden Centrum in Drachten gekozen, omdat deze accommodatie centraal in het noorden ligt, er voldoende parkeergelegenheid is en alle faciliteiten voor het houden van een groot evenement aanwezig zijn. In het centrum is ruimte voor 4.000 toeschouwers.

In een volgend nummer van ’In de Strengen’ zal verder op dit initiatief worden ingegaan.