Frederik De Backer nieuwe veilingmeester Starsale Auctions

maandag 1 april 2019

Frederik De Backer nieuwe veilingmeester Starsale Auctions

De 19e editie van Starsale Auctions zal niet alleen op een nieuwe locatie plaatsvinden, maar de organisatie heeft ook een nieuwe veilingmeester aangetrokken in de persoon van Frederik De Backer. Op woensdag 21 augustus, in de week en op de locatie van Outdoor Tolbert, aan hem de eer het zorgvuldig geselecteerde gezelschap veulens onder de hamer te brengen. Daarnaast is Linda van der Hauw toegevoegd aan de selectiecommissie.

Op veilingen in binnen- en buitenland is de Belgische Frederik De Backer een bekend gezicht met vertrouwde stem. Ook als omroeper en commentator wordt de in Ommen wonende hippische duizendpoot veelvuldig ingezet op internationale evenementen. Vanaf 2019 voegt Starsale Auctions zich tot het rijtje veilingen met De Backer als veilingmeester, die daarmee Johan Wilmink na jarenlang trouwe dienst opvolgt. Dat de organisatie van Starsale Auctions niet stilzit, bleek eerder al uit het aantrekken van Gerard Arkema als nieuwe voorzitter. Meerdere nieuwe gezichten, maar allemaal met hetzelfde doel voor ogen: Starsale Auctions verder blijven ontwikkelen als één van de beste veilingen van Nederland.

Nieuwe selecteur
Een belangrijke taak daarin is weggelegd voor de selectiecommissie. Voor de selectie van de dressuurveulens is de uit Haskerhorne afkomstige Linda van der Hauw aangetrokken. Zij runt haar eigen dressuurstal, leidt paarden op tot Lichte Tour-niveau en houdt zich bezig met instructie, jureren en fokkerij. Zij vormt samen met Jeffrey Vincourt de selectiecommissie dressuur. Koos Naber, Niels Mulder en Marcel de Boer houden zich ook dit jaar bezig met de selectie van de springveulens. Vanwege de nieuwe functie van Minne Hovenga als Algemeen Bestuurslid van het KWPN, heeft hij zijn werkzaamheden als selecteur voor Starsale Auctions moeten neerleggen. Het bestuur dankt hem en voormalig veilingmeester Johan Wilmink voor hun waardevolle inzet. Vanaf heden kunnen veulens online aangemeld worden op www.starsaleauctions.com. Er worden twee centrale selectiedagen georganiseerd en daarnaast worden er interessante veulens thuis bij de fokkers bezocht.