Starsale Auctions zoekt de fokkers op

vrijdag 14 april 2017

Starsale Auctions zoekt de fokkers op

Na een uitzonderlijk goede veiling in 2016 ligt de lat hoger dan ooit bij Starsale Auctions. Koper én verkoper staan centraal bij deze veiling, waar vorig jaar een gemiddelde prijs van €10.000 werd betaald. Om opnieuw een ijzersterke collectie samen te stellen bezoekt de selectiecommissie de fokkers aan huis, om zo extra service te verlenen en de beste veulens te kunnen vastleggen.

Om de fokkers nog meer tegemoet te komen, worden er dit jaar geen selectiedagen meer georganiseerd maar komt de commissie thuis bij de fokkers langs. Dit heeft grote voordelen want de fokker hoeft nu niet meer te reizen en kan het moment van selectie zelf bepalen. Wanneer de veulens genetisch gezien interessant genoeg zijn bevonden, komt de selectiecommissie van Starsale Auctions binnen 14 dagen langs. “We zijn weer volop op zoek naar interessante veulens met veel prestatiegenen in de afstamming, aansprekende modellen, een goede bewegingsvorm en correct fundament. Veulens waarvan voor zowel de springsport als de dressuursport de verwachtingen hoog zijn”, vertelt voorzitter Ben Platzer.

Ongeëvenaard succes
Vorig jaar mondde de 16e editie van de Starsale Auctions veiling uit in een groot succes. Met een gemiddelde prijs van €10.000 én een geweldige sfeer werden alle verwachtingen overtroffen. Hiermee werd bewezen dat de kopers de weg weten te vinden naar de veiling, vanuit zowel buiten- als binnenland. “Het bestuur is zeer actief met het informeren en onderhouden van ons internationale netwerk. We doen er alles aan om de juiste kopers naar onze veiling te halen, zodat de fokkers een zo goed mogelijke verkoopprijs én adres voor hun veulen krijgen.” Vorig jaar werden er veulens naar onder andere Ierland, Rusland, Amerika, Chili, Groot-Brittanië, Zweden en Oostenrijk verkocht. Naast excellente springveulens werden er ook topprijzen voor de kwaliteitsvolle dressuurveulens neergelegd. De lijst van sterke referenties van Starsale Auctions breidt steeds verder uit. Zo werden er dit jaar zes hengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging van het KWPN die als veulen in Drachten onder de hamer waren gekomen. Daarnaast breken ze door in de sport zoals op het hoogste niveau Cosun, VDM What A Dancer, Que Pasa 5 en coming star Ever Blue.

Aanmelden
Op de website www.starsaleauctions.com is alles te vinden over de veiling, voorwaarden en referenties. Vanaf heden kunnen de veulens worden aangemeld via Doede Santema (info@dsantema.nl of 06-55705955). De 17e editie van Starsale Auctions zal op vrijdag 25 augustus plaatsvinden in het Fries Congrescentrum Drachten.