Starsale overtreft stoutste verwachtingen!

zaterdag 27 augustus 2016

Starsale overtreft stoutste verwachtingen!

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topveiling en leidden gisteravond in het Fries Congrescentrum Drachten tot een ultieme climax. Met een gemiddelde prijs van ruim €10.000 heeft de 16e editie van Starsale Auctions de hooggespannen verwachtingen overtroffen.

De uitstekende prijzen en goede sfeer zorgden voor veel blije gezichten gisteravond. Koplopers Lusandra T.S. (Cornet Obolensky x Carthago, fokker Ter Schure Paarden) en Liberty (Governor x Flemmingh, fokker Sjouke de Groot) brachten beide een topprijs van €31.000 op. Eerstgenoemde vertrekt naar Limburg terwijl de toekomst van het Governor-veulen in Denemarken begint. Daarnaast zijn er veulens naar Ierland, Rusland, Amerika, Chili, Koeweit, Engeland, België, Zweden en Oostenrijk verkocht. Ook voor Labaron (Comme Il Faut x Corland, €26.000), Lennox W (Comme Il Faut x Calato, €26.000), Lavino J E (Douglas x Toulon, €21.000), Long Island (Grand Galaxy Win x Sir Sinclair, €20.000) en Luna Balia SMH/SVN (Cornet Obolensky x Chin Chin, €20.000) werden topprijzen neergelegd. Dat bracht het gemiddelde op €10.095. Naast uitstekende springveulens deed Starsale Auctions ook opvallende zaken met de dressuurveulens. De totaalomzet kwam uit op €716.500.

Meer dan ooit hebben de organisatie en de selectiecommissie zich ingezet om de beste veulens vast te leggen en de banden met de fokkers nog verder aan te trekken. Een jarenlange investering in een kopers- en verkopersnetwerk betaalt zich uit. “De veiling is geweldig verlopen. Een hele grote groep veulens is voor prijzen verkocht waar iedere fokker moed uit kan putten. De inzet en passie van de fokkers is beloond met goede prijzen en dat zorgt voor een prachtige stimulans voor de fokkerij. Als organisatie hebben we dit jaar nog meer geïnvesteerd in onze relatie met de fokkers. Door ze op te zoeken en naar ze te luisteren”, vertelt voorzitter Ben Platzer. “Onze formule blijkt goed te werken. Dankzij de fokkers hebben we een zeer goede collectie veulens kunnen samenstellen, die door een deskundig team en veterinair zijn geselecteerd. We hebben een goede mix van veulens van bewezen verervers en van aanstormend talent, zowel in de dressuur- als springrichting, en een mooie verdeling tussen hengst- en merrieveulens. Naast kwaliteit bij de veulens staan ook onze sterke relaties met de fokkers en kopers hoog in het vaandel en een goede sfeer op de veiling. Vanavond kwam alles samen. En dat is de beste reclame voor volgend jaar.”

Bron: Persbericht Starsale Auctions