Selectiedata Veulenveiling 2006 bekend

maandag 15 mei 2006

Er gaat niets boven het Noorden!

Op vrijdag 1 september 2006 vindt de zesde editie van Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland plaats. De locatie zal naar alle waarschijnlijkheid wederom het mooie Fries Congrescentrum Drachten zijn.

In de afgelopen jaren heeft Star Sale een enorme ontwikkeling meegemaakt. In vijf jaar tijd groeide Star Sale uit van een ?noordelijke? veulenveiling tot een (inter)nationale veulenveiling van kwaliteit en formaat.

Tijdens het eerste jubileum jaar in 2005 werden er 46 veulens aangeboden. Het zeer fijn bewegende merrieveulen Aletta O.A. gefokt door de heer Anema uit een elitemerrie van Silvano N. ging als duurste merrieveulen van Star Sale 2005 de boeken in.

Kort daarop volgende het schitterende gemodelleerde hengstveulen Adonis R (Air Jordan Z), die uiteindelijk voor het hoogste bedrag werd afgeslagen. De fokkers, de heren P. en Y. de Vries uit Harlingen, fokte dit hengstveulen uit de ster Indoctro-dochter Olympia, die op 2-jarige leeftijd nationaal kampioene werd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het verloop van Star Sale 2005, welke zich vooral kenmerkte door een collectie zeer hoge kwaliteitsveulens, goede (gemiddelde) prijzen voor zowel de merrie ? als hengstveulens, tevreden eigenaren en zeer enthousiaste kopers en toeschouwers in een gezellige entourage.

Ook dit jaar is het streven om ca. 50 rijpaardveulens van zeer hoge kwaliteit door onze veilingmeester Johan Wilmink onder de hamer te laten brengen, waarbij de nadruk duidelijk ligt op de kwaliteit en niet het uiteindelijk te veilen aantal veulens.

Tijdens speciale selectiedagen worden de veulens kritisch bekeken door een selectiecommissie. Deze commissie let hierbij o.a. op de algemene kwaliteit, het exterieur en de pedigree (sport en fok) van de veulens. Beide disciplines, springen en dressuur, zijn vertegenwoordigd binnen de commissie, welke bestaat uit dezelfde leden als voorgaande jaren: de heer Zandman, mevrouw Van der Leeuw ? de Jong, mevrouw Kool ? Woudenbergh, de heer Nieboer en de heer Vos.

Deelname aan Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland is in principe mogelijk voor alle rijpaardveulens afkomstig uit ??n van de noordelijke provincies Groningen, Friesland of Drenthe, mits zij geregistreerd zijn in het veulenboek of register A van het KWPN.

Wilt u uw veulen(s) aanmelden voor Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland? Stuur dan het inschrijfformulier met een kopie van het stamboekpapier van de moeder (of een kopie van het veulenpapier) v??r 16 juni 2006 naar het secretariaat van Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland. Het aanmelden van veulens voor de laatste voorselectie (28 juli 2006) kan tot 24 juli 2006.

Meer informatie over Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland vindt u op onze website www.starsaleveulenveiling.nl. Vanaf medio augustus zijn hier ook de Star Sale Veulens 2006 met foto en details te bezichtigen.

Natuurlijk kunt u altijd voor al uw vragen of informatie terecht bij ons secretariaat.