Star Sale veiling blijft in Drachten

donderdag 7 augustus 2003

ZEVENHUIZEN - Star Sale, de belangrijkste veulenveiling van Noord Nederland blijft in het Fries Paarden Centrum in Drachten. "Recente problemen in het centrum zijn niet van invloed op onze veiling. Die kan op vrijdag 5 september gewoon doorgaan . Star Sale is inmiddels een begrip, de plaats van de veiling, het centrum in Drachten met zijn ruime en gratis parkeer-mogelijkheden ook", aldus voorzitter Gerard van Burgsteden.

De selectiecommissie heeft na zes voorselectiedagen haar werk afgerond. Star Sale brengt ook dit jaar 48 kwaliteitsveulens in de baan. Rijpaard- en tuigpaard veulens uit oude, maar zeer gewilde bloedlijnen. ,,Deze veiling is een uitgelezen mogelijkheid om met de bewezen bloedlijnen van Groningse-, Friese- en Drentse fokkers een eigen stam op te bouwen. Er is streng geselecteerd. Wij gaan niet over een nacht ijs, maar onderwerpen de veulens ook aan een strenge veterinaire inspectie. Star Sale Noord-Nederland staat dan ook voor kwaliteit. Kopen op Star Sale is vertrouwd kopen’’, benadrukt Van Burgsteden.

De te veilen veulens worden eind deze week bekend gemaakt. Vast staat dat er vier tuigpaard veulens met extra bewegingen in de baan komen. Veilingmeester in Drachten is Jaap Werners. De presentatie op 5 september begint om 17.00 uur, de veiling van de kwaliteitsveulens start om 19.30 uur in het Fries Paarden Centrum te Drachten.