Er gaat niets boven het Noorden!

dinsdag 20 mei 2003

ZEVENHUIZEN - Op vrijdag 5 september 2003 organiseert de Stichting Veulenveiling Noord-Nederland voor de derde maal Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland in het Fries Paarden Centrum te Drachten.

Tijdens de succesvolle tweede editie van Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland in 2002 werden er 47 kwaliteitsveulens geveild, waarvan de veilingtopper, een hengstveulen van Diamond Hit (x sport elite v. Rubinstein), werd verkocht voor een bedrag van maar liefst ? 16.000. En de merrieveulens lieten zich zeker niet kennen, want het duurste merrieveulen (Corland x Grannus), werd door de veilingmeester afgeslagen op ? 15.500,00 en staat inmiddels in haar nieuwe stal in de Verenigde Staten.

Het streven is om op 5 september 2003 een groep van circa 48 jonge talenten hun weg naar een nieuwe eigenaar te laten vinden. Echter hierbij dient opgemerkt dat niet het aantal maar de kwaliteit van de veulens van doorslaggevende aard is.

Deelname aan Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland is mogelijk voor zowel rijpaard - als tuigpaard veulens, die gefokt zijn in ??n van de noordelijke provincies Groningen, Friesland of Drenthe. Voor de tuigpaard veulens geldt een kleine uitzondering, zij mogen ook afkomstig zijn uit de provincie Overijssel.

Tijdens de selectiedagen worden alle veulens kritisch bekeken door de selectiecommissies. Bij de selectie wordt er o.a. gelet op de kwaliteit van het exterieur, de beweging, uitstraling en de pedigree (sport en fok). Uiteindelijk zullen alleen de beste en meest kwaliteitsvolle veulens in aanmerking komen voor definitieve deelname aan Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland.

Net zoals in voorgaande jaren wordt er gewerkt met een tweetal deskundige selectiecommissies. De selectiecommissie voor de rijpaard veulens wordt gevormd door de heer J. Zandman (voorzitter), mevrouw R. van der Leeuw - de Jong, de heer J. Nieboer en mevrouw M. Kool - van Woudenbergh. En de selectiecommissie voor de tuigpaard veulens bestaat uit de de heer P. Oldenburger en de heer H. Boersma.

De voorselecties vinden plaats op diverse locaties, verspreidt over Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De exacte data en locaties vindt u op de pagina ’Selectie’.