Tweede editie Star Sale veulenveiling Noord-Nederland

dinsdag 28 mei 2002

ZEVENHUIZEN - Stichting Veulenveiling Noord-Nederland organiseert op vrijdag 6 september 2002 de tweede editie van de excellente KWPN veulenveiling, Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland, in het schitterende Fries Paarden Centrum te Drachten.

Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland onderscheidt zich door haar unieke opzet. Tijdens de veiling worden er namelijk niet alleen rijpaard veulens, maar ook tuigpaard veulens geveild. Daarbij komt ook dat alle te veilen veulens afkomstig moeten zijn uit de noordelijke provincies Groningen, Friesland of Drenthe. Voor de tuigpaard veulens bestaat een kleine uitzondering, zij mogen ook afkomstig zijn uit de provincie Overijssel.

Fokkers woonachtig in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en (all??n voor fokkers van tuigpaard veulens) Overijssel ontvangen in de maand mei een brief met daarin informatie over de veiling. Door middel van het ingesloten inschrijfformulier kan men een veulen aanmelden voor deelname aan de selectiedagen.

In totaal zijn er zes selectiedagen, t.w. maandag 15 juli, dinsdag 16 juli, woensdag 17 juli, donderdag 25 juli, vrijdag 26 juli en vrijdag 2 augustus 2002. De locaties van deze selectiedagen zijn verspreidt over de noordelijke provincies.

Een tweetal deskundige selectiecommissies (??n voor de tuigpaard - en ??n voor de rijpaard veulens) zal aan de hand van een aantal criteria de beste en dus meest kwaliteitsvolle veulens selecteren voor definitieve deelname aan Star Sale Veulenveiling Noord-Nederland 2002. Er worden maximaal 48 kwaliteitsveulens geselecteerd, waarbij er naar een goede balans tussen hengst- en merrieveulens en een mooie spreiding van bloedlijnen wordt nagestreefd.